Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångar för Åsbroungdomar

Julafton kom tidigt för Åsbros unga friidrottare. Detta efter helgens framfart under Vinterspelen i Örebro med många bra prestationer.

Annons

Ett av de bättre resultaten var Daniel Karlssons rekord i kula med nästan 1,5 meter, som också räckte till seger. Klubbens sprinters Alva Lindsmyr och Hanna Wahlström turades om att slå varann i försök och final.

I finalen vann Hanna på nytt personbästa, 8,82, medan Alva var två hundradelar efter. Hanna slog även till med seger i kulstötning, också där med personbästa. Diana Andreasson hoppade bra tresteg och knep silverpengen. Hon är även ett sprinterlöfte och slog rekord med 8,61 på 60 meter.

Debutanter hoppade högt

Linnea Skålberg och Ingrid Gunnarsson debuterade i Åsbros färger med att hoppa högt i flickornas höjd. 1,41 för Linnea och 1,35 för Ingrid vilket var i närheten av medaljkampen. Ebba Blomstrand vann 60 meter, blev tvåa i höjd och trea i kula. Dessutom med personligt rekord i alla tre grenarna.

9-åringen Johanna Sedström vann längdhoppet bland 18 deltagare, en stark prestation av Johanna som precis börjat med friidrotten.

– Det är nu också klart att Åsbro ingår i den kvartett av föreningar som arrangerar SM inomhus 2012. En fin present till Åsbro GoIF som i år fyller 75 år, meddelar Börje Nordin.

Mer läsning

Annons