Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frigivne mannen fortfarande misstänkt

Det fanns inga bevis. Det var skälet till att mannen som greps för rånet mot Ståhlbergs Ur och Guld i Askersund plötsligt släpptes i torsdags kväll. Men han är fortsatt misstänkt.

Annons
Polisen spärrade av platsen efter rånet.

– När mannen greps fanns en del att förhöra honom om. Efter förhören och annat polisarbete fanns inte längre grund för att ha honom frihetsberövad. Däremot finns han fortfarande kvar i utredningen och är fortsatt misstänkt, säger kammaråklagare Louise Helleday i Örebro.

Fåordig åklagare Polis och åklagares motivering till att mannen gripits var att han efter rånet i onsdags hade betett sig på ett sätt som gjorde honom misstänkt. Vad det var fanns inga kommentarer till och så är det fortfarande.

– Mannen är kvar i utredningen därför är det inte lämpligt att jag går ut med några uppgifter angående honom, säger Helleday.

Bunden och slagen

Vid rånet i onsdags blev butiksägaren slagen och omkringsläpad på golvet, till slut också bunden och hotad med en stor kökskniv.

Rånaren gjorde en genomsökning på kontoret och ska bland annat ha fått med sig guldföremål som kunder lämnat in för att olika arbeten skulle göras.

Utredningen fortsätter nu utan att någon är gripen.

En teknisk undersökning är gjord i butikslokalerna.

Stor åldersskillnadDet signalement som först lämnades innebar att gärningsmannen var en ung person i övre tonåren. Men den som greps på torsdagen är 52 år. Enligt polisen kan en maskerad rånare ibland vara svår att bedöma åldern på.

Hur går arbetet vidare?– Det är med utredning av olika slag och den som släppts fri finns ju med som fortsatt misstänkt, säger Louise Helleday.

Mer läsning

Annons