Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsgården kan öppna igen

Fritidsgården Kulan kan öppna igen. Lokalbrist i Olshammar har gjort att verksamheten legat i träda i två och ett halv år, men nu gör kommunen plats i gamla skolan.

Annons

Även Olshammar får ett ”kultur- och kunskapscentrum”, om än i mindre format än det som planeras i centralorten. Kommunens ambition är att den gamla skolan ska bli ett allaktivitetshus för hela bygden.

I dag huserar bland annat förskolan Gullvivan och fritidshemmet i skolan. Där är tio respektive åtta barn inskrivna, och det innebär att lokalerna egentligen är alldeles för stora. Därför har nu barn- och utbildningsnämnden beslutat att gå ur en del av lokalerna.

De görs då i stället tillgängliga för uthyrning. Exempelvis har fritidsgården Kulan uttryckt önskemål om lokal, eftersom de blev av med sin när Folkets hus i Olshammar såldes 2009.

Elisabeth Svensson i Olshammars arrangörsförening, som driver Kulan, är glad över att kommunen nu äntligen lyckats få fram lokaler.

– Det är det här vi har kämpat för i två år, som jag har tjatat på kommunen om, säger hon.

Elisabeth Svensson är intresserad av att fortsätta driva fritidsgård i Olshammar två kvällar i veckan och hon hoppas att man kan komma i gång så snart som möjligt. Det är en viktig verksamhet för de unga på orten.

– Det blir något för barnen att göra, för här finns inte så mycket annat att hitta på. Visst kan man spela innebandy på tisdagar, men det är inte alla som är intresserade av det. En fritidsgård kan man komma till och bara sätta sig och vara, det finns de som behöver det med.

Mer läsning

Annons