Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullmäktige besökte Olshammar

Det var snabbt marscherat när kommunfullmäktige skulle ut på turné. Måndagens sammanträde, då det formella beslutet om utlokalisering fattades, ägde rum i gymnastiksalen i Olshammars gamla skola.

Annons
Julplaner. Hans Pettersson, Olshammars intresseförening, och Britt-Louise Otter, Olshammarsgården, berättade för kommunfullmäktige att det är mycket på gång i Olshammar. Bland annat planerar man en julmarknad utanför Olshammarsgården den andra lördagen i december. Förhoppningen är att det ska bli en tradition.BILD: JESSICA HENULIN

Det var fullmäktigeledamoten Kerstin Svärd (C) som i en motion förra året föreslog att den beslutande församlingen skulle ge sig ut på småorterna i bland, för att öka möjligheten för invånarna i bygderna att ta del av den lokala demokratiprocessen. Hon tackade för den rekordsnabba hanteringen, i samband med att beslutet formellt fastslogs på måndagskvällen.

– Och om det var någon i fullmäktige som muttrade över att behöva åka så långt som till Olshammar, så kan ni komma i håg att det är ungefär lika långt från Askersund till Olshammar, som det är till från Olshammar till Askersund, sa Kerstin Svärd.

Hans Pettersson från Olshammars intresseförening och Britt-Louise Otter, som driver Olshammarsgården, berättade lite om vad som händer på orten. De tyckte det var roligt att fullmäktige velat komma på besök. Det tyckte väl också det tiotalet åhörare som tagit chansen att lyssna av debatten.

Inger Trodell, fullmäktiges ordförande, tyckte det var bra för kommuninvånarna att politikerna kommer ut och ser andra delar av kommunen. Men de praktiska förberedelserna inför mötet lämnade mycket i övrigt att önska. Hon och kommunsekreteraren hade fått ägna flera timmar åt att leta upp möbler och ställa i ordning lokalen.

– Det här tyckte jag inte var så bra. Det var för mycket detaljer som vi var tvungna att fixa, vi har ju ingen vaktmästare som åker runt, sa hon.

Och möbleringen var också en aning mer spartansk än normalt. Som podium hade debattörerna ett brickställ från matsalen att ta stöd emot.

Förhoppningen var ändå att det var barnsjukdomar, som skulle lösas inför kommande utlokaliserade möten. Till hösten är det beslutat att fullmäktige besöker Folkets hus i Åmmeberg.

Mer läsning

Annons