Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt med vrålåk på årets Car Bike Meet

Efter flera dagars kyla och regn kom solen tillbaka lagom till årets Car Bike Meet. Årets utställningsområde såg lite annorlunda ut, men fullt med bilar blev det ändå.

Annons
Berit och Anders Gustavsson från Asker med sitt spektakulära ekipage med trike och husvagn.

På grund av det pågående skolbygget i Strandparken var arrangerande Midnight Cruisers tvungna att disponera om ytan för årets utställning, men det verkade inte avskräcka de bilintresserade besökarna och deltagarna.

– Vi kan inte ta in riktigt lika många bilar som normalt, men det känns som det är lika mycket folk. Vi har ju verkligen tur med vädret. Vid tolvtiden var vi tvungna att sätta stopp för bilinsläppet ett tag, tå var det helt fullt, säger Johan Wreding, vice ordförande i Midnight Cruisers.

I en knallröd Buick Limited från 1958 kom Jessica Öh från Hova och Thomas Ahl från Mariestad.

– Det är andra gången vi är här, vi har haft den här bilen i ett och ett halvt år. Det är min allra första amerikanare, säger Thomas, medan Jessica har mer rutin inom området.

– Jag har faktiskt en Cadillac från 1960 hemma också, men det här har alltid varit min drömbil, de är så himla fina, säger Jessica Ahl.

Både Buick och Cadillac kunde nog den intresserade hitta hos Lasse och Gabi Holmgren från Tibro, fast i betydligt mindre skala än på gräsytorna vid Alsen.

– Vi brukar vara med här, det är nog åttonde året. Det är många bilägare som är med som vill ha en modellversion av sin egen bil, säger Lasse Holmgren.

Enligt honom är storsäljaren på bilträffen i Askersund Dodge av årsmodell 1959.

– Och så Ford Mustang av alla möjliga årgångar.

Han får frågor hela tiden om han fått in nya modeller.

– Alla har sin specialitet. Själv samlar jag på cirkusbilar. Jag har byggt upp en modell av en Scala-cirkus som vi har i skyltfönstret i vår butik i Tibro, säger Lasse Holmgren.

Men det är ju inte bara bilar det handlar om på Car Bike Meet, i år hade motorcyklarna fått en egen avdelning. Ett ekipage som tveklöst stack ut bland dem var den trike med tillhörande husvagn som Anders och Berit Gustavsson från Asker tagit sig till Askersund i.

– Det är en Honda Goldwing från 2001 som jag har byggt om till en trike, en trehjuling. Vi ville ha en husvagn till motorcykeln och insåg att det skulle bli för tungt, så då gjorde jag om den, säger Anders.

Husvagnen har han byggt själv och den är högst funktionsduglig.

– Vi är ute och åker hela somrarna med det här ekipaget och sover i husvagnen, det går utmärkt. Men det brukar väcka viss uppmärksamhet, ibland fotograferar folk till och med när de åker jämsides med oss i trafiken, säger Anders Gustavsson.

Mer läsning

Annons