Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Futsalcup lockade 90 lag till Askersund

Under sportlovsveckan har sammanlagt ett tusental futsalspelare invaderat Askersund.

Annons
Jämn match. Det var en tät och jämn match som flickorna i Hovsta/Rynninges och ÖSK:s -00-lag bjöd publiken i Närlundahalen på i onsdags. När slutsignalen gick stod ÖSK-tjejerna som segrare med 1-0. Foto: Göran Kempe

Det är Skyllbergs IK:s Sportlovscup som lockat 90 lag till Närlundahallen.

Cupen är oerhört populär och lockar lag från större delen av Örebro län samt grannlänen Östergötland och Södermanland.

Årets futsalcup är den femte som arrangeras i sporthallen. Från lördag till lördag kommer målen att ramla in i strid ström.

– De första åren körde vi även lördag till söndag, men det blev för mastigt. De flesta som arbetade med cupen hade ju ett arbete att gå till på måndagen, säger Thomas Rehnström i arrangerande Skyllbergs IK.

Åldersmässigt är futsalturneringen en endagscup med finalspel på sena eftermiddagarna.

Planeringen för årets cup började redan hösten 2014. I kommittén där Thomas Rehnström ingår jobbar fem-sex personer från Skyllbergs IK.

– Under cupveckan är vi helt beroende av föräldrarna till klubbens spelare arbetar. Det är de som gör att cupen går att genomföra, förklarar Rehnström.

När NA tittade in på onsdagen var det flickor och pojkar födda 2000 som kämpade om finalplatserna inför fullsatta läktare. Sex flicklag och lika många pojklag

Ivrigt påhejade av klubbkompisar och ledare var det en tät och målfattig match som flickorna i Hovsta/Rynninge bjöd på mot ÖSK.

Men målchanser och spänning saknades inte för den sakens skull.

När domarsignalen gick för full tid var det ÖSK som stod som segrare med 1–0.

Mer läsning

Annons