Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyndigt om ålderns krämpor

Återigen har SPF-gemenskaps teatergrupp djupdykt i ett för pensionärer hett ämne. Årets pjäs, som hade premiär i dag, berörde de eviga ålderskrämporna och dilemmat när gravidi...gratifi...gravitationen drar allt mot backen.

Annons
Kärlekskranka Agda (Elsa Elfving) söker hos Doktor Jahn (Jan Fredriksson) för sina besvär. Helst skulle hon också vilja bli lite mer attraktiv hos det motsatta könet.

SPF:s månadsmöte var som alltid välbesökt när teatergruppen presenterade årets alster. I år med rubriken ”Ålderskrämpor eller Nu ska vi leva och må”.

Att det går att leva gott även på äldre dagar visar kommunpolitikern och matkonsulten Axel Raskengren, som hinner med två kvinnor som båda skämmer bort honom. Men sedan får han också söka hos doktorn för att få små blå piller, så att han ska orka med.

Större delen av pjäsen utspelar sig i Doktor Jahns väntrum, där fem damer berättar om sina besvär. En utläggning om hur svårt det kan vara att följa alla hälsoråd, som ibland motsäger varandra, är tänkvärd. Vilka ska man egentligen lita på?

– Det går inte att njuta av den goda såsen när man för sitt inre öga ser löpsedeln ”Såsen dödar”. Och det går inte att njuta av den nygrillade biffen när man tänker på löpsedeln ”Grillat gräver graven”, konstaterar Lydia, spelad av Gull-Britt Fredriksson.

Läs mer i torsdagens Nerikes Allehanda.

Mer läsning

Annons