Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla bilar blir som nya

Det etableras en gigantisk bilverkstad på totalt 1 680 kvadratmeter i Legopacs gamla lokaler. En investering av runt 10 miljoner som förhoppningsvis ska locka kunder från stora delar av Europa.

Annons
Trio på verkstadsgolvet. Fr vä, Daniel Jinnestrand, Lucy Forsström och företagsledaren Kenny Nordin.

Företaget Autorevoloutionsz AB ska marknadsföra sig som Vintage Garage, vilket lite enkelt kan beskrivas som antikt, gammalt och slitet som ska bli som nytt.

– Vi kommer bland annat att utföra allt från reparationer av mindre plåtskador till nytillverkning, bättring av lackskador, hellackeringar, motivlackeringar, motorrenoveringar och försäljning av bilar, förklarar företagschefen Kenny Nordin, som räknar med en kundkrets från hela norden och även från andra delar av Europa.

I de nya lokalerna byggs verksamheten upp i tre avdelningar. Plåt och reparationer, lackering och en museidel med olika former av försäljning. Idén är USA-inspirerat och gissningsvis kommer verksamheten att handla mycket om klassiska bilar.

– Jag har vistats, av och till, i Los Angeles under 20 år, och då höll jag på med samma sak, att renovera bilar, berättar Kenny.

Nu lyfter han över den idén till Sverige och Askersund.

– Askersund ligger bra till geografiskt och logistikmässigt med rimliga avstånd från alla storstäder. Dessutom har jag fått en jättebra uppbackning av kommunen och fastighetsägaren.

Mek och plåtavdelningen har redan kört igång sin del i företaget.

– Här gör vi ombyggnationer, modifieringar och delrenovering av bilar, säger Daniel Jinnestrand som är produktansvarig.

Tanken är också att verkstaden ska ansluta sig till försäkringsbolag för att utföra skadereparationer.

– Allt här är under uppstart så det konceptet är inte riktigt klart än, påpekar Daniel.

I lackeringsdelen ska all form av lackering kunna göras, till och med köksluckorna där hemma kan få en uppfräschning. Chris Rikings som haft egen lackeringsfirma i Stockholm under 20 år har anställts. Lucy Forsström kommer att ha hand om motivlackeringen.

En spännande avdelning kommer museilokalen att bli, med en helt unik uppbyggnad av en gammal BP-mack, bageri och post. En butiksdel och bilförsäljning kompletterar, liksom ett internetkafé där man kan leta bildelar.

– När vi är klara och igång med allt räknar jag med tolv anställda och en omsättning första året på 14 miljoner, säger Kenny.

Ambitionen med företaget?

– Att vi ska bli ett företag känt i hela norden, minst. Det här stuket på en bilverkstad, och med den storlek vi har, finns mig veterligen inte i hela europa, tillägger Kenny Nordin.

Bilar som väntar på plåtrenoveringar.

Mer läsning

Annons