Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ganska lugn cruising

Lördagskvällens cruising i Askersund var enligt polisens sammanfattning ganska lugn med bra ordning. Men åtminstone två slagsmål renderade till misshandelsanmälan, och en person fördes till sjukhus för omplåstring.

Annons

Det var mycket folk ute på stan och cruisingen samlade mängder av bilar som åkte runt i långa karavaner. Tidigt på kvällen kom några riktiga skyfall med regn, men det avskräckte inte många. Istället hopade det sig med riktigt mycket folk och fordon runt Shell vid 23.30-tiden.

Då hade polisen stängt av genomfartsgatan så samlingsplatsen blev istället runt södra infarten. Det var också där som två tjejer råkade i luven på varandra, vilket renderade till anmälan om misshandel. Ett annat slagsmål bröt ut på torget, då med två män inblandade varav den ena fick uppsöka sjukhus.

3-4 personer omhändertogs under kvällen för fylleri och sju fridstörare avlägsnades från området. Polisen hade en större styrka på plats och det innebar att det var relativt lugnt.

– Det är den största kommenderingen vi har under året i sydnärke, berättar närpolischefen Per Inzöl.

Polisen konstaterade även att det var många ungdomar ute på stan. Socialförvaltningen hade personal ute som samarbetade med polisen.

– För att vara en så stor tillställning så var det relativt lugnt, menar Per Inzöl.

I stort sett fungerade även avspärrningen tillfylles. Men vid något tillfälle hittade cruisingfolket andra vägar så de ändå tog sig in till genomfarten i stan.

Mer läsning

Annons