Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garpa gruvas ingång invigd med konsert

I lördags var det invigning av ingången till Garpa gruva. Förr fanns risk för ras, men med hjälp av gammal teknik kommer ingången att vara intakt i många hundra år. Inte ens de svängande tonerna från Lyra trio kunde få ingången att röra på sig.

Annons
Invigning och konsert. Många kom för att se invigningen och för att lyssna på Lyra Trio. Nils-Peter Vaggelyr gjorde sig redo för att spela.

Åker man igenom Åmmeberg mot Zinkgruvan passerar man Garpa gruva. Gruvan kan vara svår att hitta, men den är väl värd svetten. Många kom för att beundra ingången och för att lyssna på konserten vid invigningen. Dieter och Marianne Wolf var i gruvan för första gången.

Lokala insatser

– Vi hade tänkt att åka hit förut, men har inte blivit av. Men nu tyckte vi att det var roligt att komma hit i samband med konserten och invigningen, sa Marianne.

Kultur- och fritidschefen Gunilla Rönnberg gick upp på scenen och förklarade ingången invigd. Hon pratade om de lokala förmågor som arbetat med ingången och gav Torsten Nilshamre en tackgåva från kommunen.

Till slut kom solen

Efter invigningen var scenen Lyra Trios. När Anna Gravelev sjöng, Nils-Peter Vaggelyr och Kjell Silverwitt spelade, kunde solen äntligen bryta igenom molnen. Och tack vare lokalt arbete kommer gruvan att hålla för konserter i många hundra år framåt.

Mer läsning

Annons