Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemenskap på hembygdsfest

Den årliga hembygdsfesten i Snavlunda lockade mycket folk även i år. Besökarna kunde ägna sig åt allt från hästskokastning till att lyssna på livemusik.

Annons
Pratstund. Bengt Pettersson byter några ord med Tord Sandgren som båda äger varsin Rolls-Royce. Med är också Tords barnbarn Ella Nordenström.Foto: Veronica Svensson

Veteranbilarna rullar in en efter en på hembygdsgården i Snavlunda. Efter bara ett par timmar är siffran uppe i 45, troligtvis rekord, ryktas det om.

– Den här är skön att åka i, man sitter som på moln, intygar Bengt Pettersson från Marieberg. Hans Rolls-Royce Silver Shadow från -78 blänker som en spegel och får många beundrande ögonkast när folk går förbi.

Men den som inte är intresserad av bilar behöver inte gå sysslolös. Marknadsstånd, hundparad, musikuppträdanden, ponnykörning eller tipspromenad är några exempel på övriga aktiviteter.

– Det här är tradition, säger Bror och Yvonne Sköld och tar en paus från klurandet på tipspromenadsfrågorna. De har kommit hit i Yvonnes Citroën 2CV, som tack vare taket som går att öppna, bjudit på skön svalka i värmen.

– Eftersom vi tidigare bott i Östansjö träffar man många vänner här, säger Yvonne innan de vandrar vidare över gräsmattan.

Festen arrangeras som vanligt av Snavlunda hembygdsförening, sista helgen i juli. Värmen har varit ett litet orosmoment, men det verkar som besökarna strömmar till ändå. Mest trångt är det i skuggan under träden.

Hästintresse. Det fanns gott om saker att göra på hembygsfesten i Snavlunda igår. Isabella Johansson, 4 år, och lillebror Jonathan, 1 år, passade på att ta med mamma Sarah Andersson på lite ponnyäventyr. Alexandra Granqvist ser till att ekipaget går rätt väg.
Populär plats. Med bra utsikt över scenen och veteranbilarna, samlades många besökare för en fika och svalka i skuggan.

Mer läsning

Annons