Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glassfest när skolan invigdes

Peter med glassbilen blev givetvis mäkta populär när han redan vid 9.15-tiden i går dök upp vid Snavlunda skola. Dagens första överraskning när en av landets troligen minsta nybyggda skolor invigdes.

Annons
Glasskalas. Barnen blev riktigt överraskade när Peter med glassbilen anlände och alla bjöds på varsin strut.

Måndagen blev en stor festdag på Snavlunda skola. Stor invigning där kommunens företrädare satte en ny bock på åtgärdslistan. I skolvärlden betyder en bock i kanten fel, men den kan således även ha en positiv betydelse.

Inramningen kunde heller inte bli så mycket bättre. Strålande solsken, flaggan i topp och alla skolans barn inledde dagen med utelekar och glasskalas. Landsbygden, åtminstone i Snavlunda, lever skulle man kunna säga. En helt ny skola, och rektorn Kathrin Thomas kan inte tänka sig att någon annan kommun bygger en ny skola för 46 elever:

– Därför tror jag att det här är den minsta nybyggda skolan i landet, säger hon.

Varför är det så bra med en liten skola?

– Här blir alla barn sedda och får en optimal utveckling samtidigt som all personal är engagerade i alla barn. Lite Bullerbykänsla som ger barnen trygghet, menar Kathrin.

Underlättar för pedagogiken

Även förskolechefen Lisbeth Gunnarsson ser en mängd fördelar med den nya skolan:

– Vi har fått väldigt fina, fräscha och funktionella lokaler, och det betyder jättemycket. Det är inte en förutsättning för en god pedagogisk verksamhet, men det underlättar.

Snavlunda skola omges av en vacker och variationsrik natur, något som förskolan kommer att ta fasta på i sin undervisning.

– Vi jobbar mycket utifrån ett natur- och miljötänk med mycket uteaktiviteter, vi brinner för det här, säger Lisbeth.

Under den mer högtidliga delen av invigningen medverkade även landshövding Rose-Marie Frebran.

Mer läsning

Annons