Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glödande manskörsshow

Askersunds manskör gav i går sin årliga jubelshow i två föreställningar. Som vanligt bjöds på en omväxlande repertoar med både traditionell manskörssång och rockigare inslag.

Annons
En miniversion av musikalen

Gunilla Pihlblad lotsade, trots gipsad arm, publiken genom resan. Tillsammans med gästkören Glöd gjordes nedslag i olika tidsåldrar. Glöd, som består av elva tjejer, sjöng bland annat ett 60-talsmedley, och tillsammans med manskören framfördes också en miniversion med några utvalda godbitar ut 50-talsmusikalen ”Grease”. Eller ”minigris med glöd, som en grillfest” som det kallades. Manskören själva hade styrt ut sig i 1700-talskläder när de visade att de också kan sjunga Bellman.

Förväntningarna brukar alltid vara höga på vem som är den stora gästartisten, så också i år. Trubaduren Ewert Ljusberg äntrade scenen och bjöd på både visor och roliga historier. Som den om när Elvis sjöng på härjedalska, ”Lån’ mä tänder”. Den skulle, enligt Ewert Ljusberg, kunna handla om ett ungkarlspar som bor i hop och som båda har löständer. En av dem har fått lämna in sina på lagning, och när han ska ut på friarstråt ber han kamraten om att få låna dennes. Så kan det vara.

Elvis återkom också i ett av bidragen till ”stämmo-slaget” där körens fyra stämmor tävlade med varsitt eget nummer. Medan andrabasarna hedrade ”Kungen”, spred första-tenorerna kunglig glans över tillställningen på sitt sätt. De hade klätt ut sig till kungafamiljen och var därmed högaktuella, i dessa tider då det vankas prinsessbröllop och kungligt besök till Askersundstrakten.

Lenas dansstudio stod som tidigare år för dansen och lyfte därmed flera nummer ett snäpp.

Tjejkören Glöd gästade Manskören och assisterade med sina ljusare stämmor på flera låtar, som
Årets stora gästartist var trubaduren Ewert Ljusberg som sjöng och berättade historier.

Mer läsning

Annons