Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfskola lockade många

Intresset för golfskolan ökar för varje år som går. Under veckan kunde 60 barn och ungdomar svinga golfklubbor i det vackra sommarvädret.

Annons
Ökat intresse. Det här året hade 60 barn och ungdomar anmält sig till golfskolan i Askersund.

– Vi drog i gång golfskolan för tre år sen. Då hade vi hand om 40 barn och ungdomar, det här året är vi 60 stycken. Det är hur kul som helst att fler är nyfikna på sporten och anmäler sig till oss, säger Johan Danielsson.

För veteranerna blir veckan som en intensivträning. Samtidigt hade många inte testat golf innan starten i måndags.

– Jag hade aldrig hållt i en golfklubba innan det här. Nu tycker jag det är hur kul som helst. Man har fått många bra tips, men i början var det svårt, säger Kajsa Almgren, en av de många nybörjarna.

Tränarna har delat in barnen och ungdomarna i tre grupper efter erfarenhet och ålder. De deltagande får sedan lära sig tips och tricks för att till slut testa på att putta, chippa, pitcha och slå långt.

Varje dag mellan 10 och 15 är träningen i full gång på golfbanan i Askersund. Men alla har inte fått nog då.

– Många stannar kvar efter träningen och håller på i några timmar till. Det är verkligen hur kul som helst att se sånt. Det är så man blir bättre, säger Johan Danielsson.

@NA Fråga:Hur föddes idén till en golfskola?

– Alla de största sporterna har det. Hockeyn har en skola, likaså fotbollen. Så vi tänkte att vi kanske borde starta en golfskola. Sen märkte vi att ett intresse fanns, så vi fortsatte med idén, säger han.

Vem som helst får anmäla sig.

– Avgiften är 500 kronor. Och då ingår lunch och glass varje dag. Så man kan säga att det går jämnt upp, säger han.

Golfskolan har hållit på under veckan, och avslutas i dag med en golftävling. De äldsta och mest erfarna ungdomarna får då spela en golftävling, där den med minst slag under tävlingens sex hål vinner. De lite yngre och mindre erfarna spelarna får samtidigt spela en tävling på rangen, som har byggts om till en mindre bana just för dagens avslutning.

Rasmus Ejneberg

019-15 53 04

[email protected]

Mer läsning

Annons