Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GP-speedway på Qvarnån

De välbesökta kafékvällarna på Qvarnån i Närkesberg är nu över för den här sommaren. Men när det ska köras GP-speedway i Danmark inom kort så monteras storbildsskärmen upp på kaféet.

Annons
Byns mötesplats. Under somrarna är det många som träffas över en kopp kaffe på kafé Qvarnån.

Qvarnån ligger idylliskt vackert. Inte undra på att många förlagt utflykten dit under någon av de nio kafékvällar som familjen Lindkvist arrangerat. Där har det bjudits varierande program med bland annat dragspelaren Bo Gäfvert och jazzgruppen PaJazz.

Rekord vid boksläpp

Besöksrekord för året blev det under smygpremiären av nya Närkesbergsboken. Då kom uppemot 160 personer och njöt den nya utgåvan tillsammans med kaffe, hembakt bröd och tårta.

Under samtliga kvällar har även konstnärerna Berit Andersson och Kerstin Karlsson funnits på plats för att visa hur de skapar sina vackra målningar.

Frågvisa besökare

– Vi har fått en del gjort under kvällarna, men det har förstås blivit mycket prat med gästerna också. De frågar om färger och motiv, och en del har köpt våra alster eller beställt specialmålade gratulationskort, berättar Kerstin Karlsson.

Den 19:e sommarsäsongen är till ända på Qvarnån för den här gången. Men dörrarna ska slås upp ännu en gång inom kort. Lindkvistarna är speedwayfrälsta, av speedway i allmänhet, men av Indianerna i synnerhet. Och tacka för det när mamma Kerstin är dotter till Indianlegendaren, Kumla-Frasse.

Luftstaket på plats

Så när GP-tävlingen i danska Vojens körs den 11 september finns det storbilds-tv uppmonterad på Qvarnån. Alla speedwayintresserade har då chansen att se tävlingarna live där.

– Givetvis har vi ett eget luftstaket monterat utifall. Mer vill jag inte avslöja, säger John Lindkvist.

– Klockan 19 hissas starttejpen, men det kan vara en bra idé att komma lite innan, låter sonen Anders hälsa.

Mer läsning

Annons