Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hållbara alternativ i fokus på Framtidsveckan

Mellan den 27 september och den 5 oktober pågår Framtidsveckan där hållbar utveckling är i fokus.

Annons
Återanvändning. Barnkläder ska byta ägare den 4 oktober i Betaniakyrkan, Åbytorp. Då arrangeras en återanvändardag mellan klockan 10-13.Arkivfoto: Veronica Svensson

Det är tredje gången som Framtidsveckan arrangeras i Örebro län. Initiativtagare är Leader Mellansjölandet, Länsbygderådet i Örebro län /Hela Sverige ska leva, Naturskyddsföreningen och flera studieförbund. En mängd olika aktiviteter som uppmärksammar hållbar utveckling anordnas av föreningar, organisationer och företag. Några evenemang pågår hela veckan, andra vid ett enskilt tillfälle.

I Kumla arrangeras exempelvis en utställning på biblioteket under hela veckan om att handla miljövänligt, och på Stjernsunds gård i Askersund är det Eko-dagar 29 september-5 oktober.

– Det blir tipspromenad med ekofrågor, vi berättar om vårt miljötänk och man kan titta på våra 18 000 ekohöns som går utomhus, berättar Annette Reistadmo.

Några exempel på kortare evenemang är en eftermiddag för att lära sig mer om falungong i Hallsberg, eller bokbytardagar i Mullhyttan. I Laxå avslutas veckan med en mässa för en hållbar framtid i Laxå-hallen den 4 oktober.

– Det ska finnas något för alla, allt från företag som säljer solceller till personer som arbetar med återbruk på hobbynivå. Så att man kan se hur man själv kan bidra till en hållbar framtid, säger Clara Ericson på Laxå vatten, som arrangerar mässan ihop med kommunen och Sydnärkes miljöförvaltning.

Ett urval av ytterligare aktiviteter i Sydnärke:

27/9 kl. 10-14 Äppellördag, Kalles trädgård Askersund

29/9 kl. 19-21 Öppen meditation i Tived

1/10 18.30-20.00 Gör din egen el, ABF Hallsberg

1-3/10 kl. 11-16 Öppet hus på Astas ullrike, Dormen Mullhyttan

4/10 kl. 10-15 Lokal marknad, Växthuset Kumla

För fullständigt program, se framtidsportalen.se

Mer läsning

Annons