Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamnhuset öppnar restaurang i höst

I höst startar Hamnhuset i Askersund restaurang på helgerna. Bakom konceptet står ett samarbete med fokus på närproducerade råvaror.

Annons
David Klasson och Ulf Klasson, nya kockar på Hamnhuset i Askersund

Den 29 augusti är det dags för den första sittningen i Hamnhuset.

– Planerna på en restaurang har funnits en tid och nu har vi tagit ett nytt grepp tillsammans med Ulf och David Klasson, säger Björn Franzén som tillsammans med sin fru Anna Franzén driver Hamnhuset.

Servering kommer att bli på glasverandan med 26 sittplatser och det kommer handla om en sittning per kväll på fredagar och lördagar.

Ulf och David Klasson, far och son, har bland annat arbetat tillsammans på Lerbäcks teater.

– Vi jobbade ihop ett år där och nu har vi utvecklat företaget ihop, säger Ulf Klasson.

– Vi kommer ha en meny varje vecka som byts ut och kommer att följa säsongen, säger David Klasson.

Kockarna berättar att de kommer att arbeta med närproducerade råvaror och vilt kött i den utsträckning det är möjligt. Man har också fokuserat på att hitta bra alkoholfria alternativ till vinlistan.

Björn Franzén berättar att man fått förfrågan om mat både från hotellgäster och Askersundsbor.

– Det verkar finnas en stark efterfrågan, säger han och berättar att man samtidigt kommer att utöka sortimentet i den livsstilsbutik som drivs i hamnhuset.

EMMA LINSTRÖM

Björn Franzén

Mer läsning

Annons