Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handarbete med värme för värme

I det gamla missionshuset som har blivit till kulturhus handarbetas det med värme, och för värme. Men man hinner fika också.

Annons
Händer i arbete. Glada miner runt bordet där det handarbetas, dricks kaffe och äts hembakt bröd.

Ute är det snö och bistert kallt, när termometerns kvicksilver sjunkit till tio grader. Men inne i kulturföreningens lokal är det varmt och skönt, och runt bordet sitter sex kvinnor med riktigt flinka fingrar.

Där hålls handarbetskafé, alltid den sista måndagen i månaden, men i julmånaden tar de lite ledigt för att sedan träffas i januari igen. Ett glatt gäng som trivs i gemenskapen, och det blir förstås en del prat om vad som händer i bygden.

Skön värme

När det nu slagit till med en riktig vinter igen så ligger det förstås nära till hands att handarbeta sånt som kan ge lite skön värme. Britta Rosenqvist stickar ett par varma vantar, och Ulla-Britt Gustavsson gaffelvirkar en sjal att värma halsen med.

Eva Arvidsson gillar inte kalla fötter så hennes stickning, med aviga och räta maskor, ska resultera i ett par sköna sockor. Barbro Lundgren håller sig varm ändå, så hon broderar ett litet barnbarns namn på ett rött hjärta.

Marianne Haglund kämpar med en, sedan några år tillbaka, påbörjad julduk som hon broderar.

– Efter jul tappar jag sugen på julhandarbete, så det brukar bli att jag tar fram det till hösten igen. Duken blir nog inte klar den här julen heller, säger hon.

Målar tomtar

Kia Ågren provar på att måla tomtar i cenitlera:

– Jag fick de omålade tomtarna i julklapp förra året, så nu är det dags att göra dem färdiga.

Som ni kan läsa så är variationen av handarbeten stor bland Kårbergskvinnorna. Förutom den här aktiviteten så är det även full fart i vävstugan två gånger i veckan. Roligt och trivsamt har de, och fikar gör de mer än gärna.

Även där handlar det om hantverk genom tilltugget som oftast är hembakt.

Mer läsning

Annons