Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har gjort vad som krävts

Skolinspektionen har avslutat ett ärende om kränkande behandling av en elev vid en skola i Askersunds kommun.

Annons

Skolinspektionen fick i oktober en anmälan om att en elev vid skolan kränkts under många år och att det accelererat under 2014. Under utredningen av elevärendet framkommer att en elev blivit slagen och sparkad vid minst två tillfällen under våren 2014. Den långa tid som eleven utsatts för den kränkande behandlingen av en annan elev har medfört att skolan blivit en otrygg plats.

För att komma till rätta med problemet har skolans ledning dragit igång ett likabehandlingsarbete som involverat elever och vårdnadshavare.Vidare har ytterligare personalresurser satts in och en handlingsplan upprättats. Det har inneburit att personal och elever pratat om vad som förväntas av uppträdande elever emellan och vilka regler som gäller på skolan.

Skolans rektor har även haft kontinuerliga kontakter med vårdnadshavare och förvaltningschef. Sammantaget har det resulterat i att stämningen i den aktuella klassen blivit bättre både under raster och i lektionssalar.

Skolinspektionen gör därmed bedömningen att Askersunds kommun gjort det som krävts för att komma till rätta med den otrygghet som funnits. Därmed är ärendet avslutat från Skolinspektionens sida.

Mer läsning

Annons