Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kommer första holken till Askersund

Strax före elva på onsdagen kom den första bokholken till Askersunds kommun och Åmmeberg.

Annons
Sista holken. På onsdagen kom Regionbibliotekets projektledare för små fria bibliotek – David Jonsson – med den tionde och ”sista” bokholken till Åmmeberg. I väntan på att ortens anslagstavla ska komma på plats, kommer bokholken att finnas inne affären i Åmmeberg. Foto: Göran Kempe

Inne i ortens Handlar’n-butik satt förvaltningschefen Annika Restadh, ersättaren i kultur- och tekniknämnden Margareta Anneberg och bibliotekarien Darina Gustavsson och väntade på att David Jonsson från Regionbiblioteket skulle komma med bokholken.

– Den kommer att stå inne i butiken fram tills dess att den utlovade anslagstavlan kommer på plats här i Åmmeberg, förklarade Restadh.

Holken som nu förärats Åmmeberg är designad och tillverkad av konstnären Giovanna Aguirre.

– Det är den tionde och ”sista” som vi placerar ut i länet, sa David Jonsson efter att ha kört in det röda bokskåpet i butiken.

Det där med den sista är en sanning med modifikation, då det står ytterligare en holk på Jonssons kontor.

Inom kort lär även holkens skapare dyka upp i affären då en av hyllorna måste svetsas fast ännu en gång.

Här gäller inte bibliotekens gängse utlåningsregler. Vill man behålla en bok är det bara att ställa dit en annan i stället.

Nästa holk kan mycket väl hamna i den gamla telefonkiosken i Askersunds gästhamn. Det har i alla fall en ortsbo föreslagit.

Bokkiosk? I samband med att den första bokholken kom till Askersunds kommun, kom även förslaget på att göra om telefonkiosken till kommunens andra bokholk.

Mer läsning

Annons