Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harpa inledde tionde musikveckan

Jennie Åbrink och Mathias Lundqvist fick inleda den tionde årgången av musikveckan i Snavlunda kyrka. Närmare 100 personer ville lyssna till toner av harpa, orgel och piano.

Annons
Skicklig. Jennie Åbrink fyllde Snavlunda kyrka med vacker musik i går. Hon och Mathias Lundqvist på orgel och piano inledde musikveckan.

– Med en sån här anstormning redan första kvällen lovar det verkligen gott, välkomnade Hans- Eric Hägg, präst i Snavlunda-Lerbäcks församling.

– Fast vi är lite oroliga att fikat inte ska räcka, erkände han.

Musikveckan anordnas för tionde gången i Lerbäck- Snavlunda församling. Under fem kvällar bjuds det på ett varierande musikprogram, och vid varje tillfälle hålls även en andakt.

– Jag cyklade bara förbi och såg att det var musikveckan nu, så det här var inte alls planerat, sa Hans Nevelius, boende i Snavlunda, och satte sig till rätta i bänkraden.

Jennie Åbrink och Mathias Lundqvist bjöd under den timmeslånga musikkvällen på stycken som ”Angelus” på harpa till ”Sakta vi gå genom stan” på orgel.– Det blir mycket franskt. Så blir det när man tar in en harpa i kyrkan, sa Mathias Lundqvist när han presenterade musiken närmare.

De flesta stycken spelades var för sig, men de inledde och avslutade konserten med att spela tillsammans. De fick till och med stående ovationer av besökarna.

Efter konserten var det mingel och fika i den ännu ljumma sommarkvällen.

– Det här var jättebra. Vi ska nog komma hit även på söndag, sa Ulf Sand och Ethel Bronegård Sand från Askersund.

Mer läsning

Annons