Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästig heldag i stallet

Påsklov behöver inte bara innebära godis, ägg och påskkärringar. Det ger också tillfälle att spendera några extra timmar tillsammans med hästar.

Annons
Kvalitetstid. Att få spendera tid med hästarna är en av höjdpunkterna på påsklovet. Matilda Davidsson och hästen Baloo ser ut att ha funnit varandra väl.

I Annika Johanssons stall utanför Skyllberg är det full aktivitet. Ridskolan har under påsklovet varit i gång som vanligt men det har varit lite extra aktiviteter också, såsom äggjakt och voltige.

– I dag har vi en ”hästig heldag i stallet”, berättar Annika.

”Rida ut det roligaste”

På skärtorsdagen är det sex tjejer som är med på heldagen i stallet. Både mockning, städning och utfodring ska hinnas med. Och så förstås att rida.

– Det roligaste är att rida ut, säger Emma Nordkvist medan hon gör i ordning hästen Reska.

Tjejerna rider i vanliga fall på ridskolan och är överens om att de vill fortsätta med hästar även i framtiden. De har fått vara med som bestämma dagens aktivitet och det ska bli både uteritt och voltige.

Lerigt men soligt

Två hästar var ska ridas och alla måste hämtas in från hagen som i dag badar i strålande vårsol. Lerigt är det visserligen men det verkar ingen ens märka.

– Ibland är det lite svårt när hästarna inte lyder och de kan lätt bli rädda, säger Matilda Davidsson. De problemen verkar hon inte alls ha när hämtar in hästen Baloo, som snällt följer med in för ryktas och sadlas.

– Det är mysigt att kunna vara i stallet så här, när vi inte har ett tight schema att hålla, säger Annika.

– Det är också lite speciellt för att i dag håller jag inga lektioner utan rider med eleverna.

Att tiden i stallet är värdefull går inte att missta sig på. Tjejerna fixar och donar med sina hästar, och flätar både man och svans så de blir riktigt fina. Ingen stress, bara vara. Precis som det ska när man har lov.

Mer än att bara rida. Under en heldag i stallet ska så mycket mer än bara ridning hinnas med. Efter mycket arbete är det dags för Moa Åsbergh att sätta på sadeln på hästen Sammy.
Flätor och tofsar. Nathalie Lundin sätter i tofsar i hästens Hampus man, allt för att göra honom riktigt fin. I bakgrunden syns Matilda Davidsson som flätar Baloos man.

Mer läsning

Annons