Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Helt kört” på Sjöängsskolan

Helt kört verkar det inte vara att få eleverna på Sjöängsskolan att repa stenhårt och spela musikal. Ett 50-tal elever är engagerade i projektet som ska resultera i tre föreställningar, varav en för allmänheten på onsdag kväll.

Annons
Musikalen ”Helt kört” handlar om en skola där eleverna håller på att sätta upp en musikal, precis som Sjöängsskolan är. BILD: JESSICA UHLIN

Repetitionerna för musikalen ”Helt kört” pågår för fullt i skolans aula. Sjöängsskolan har sökt och fått pengar från Statens kulturråd. De har gått till att engagera Lerbäcks teater, som leder projektet, och Lenas dansstudio, som har koreograferat och lärt ut dans till ett gäng elever.

– Vi har tagit olika musikallåtar och kring dem har vi vävt ihop en story som utspelar sig på en skola där eleverna sätter upp en musikal, berättar Johan Gille på Lerbäcks teater.

Men på den här skolan bestämmer överläraren att en musikal är för modernt, och att man i stället ska sätta upp en föreställning om potatis, eftersom det är ett sådant jubileumsår. Något som gör eleverna besvikna då de har tränat i ett år på musikalen. Det verkar ”helt kört”, men eleverna finner naturligtvis på råd.

Har tränat intensivt

Ludvig Gustafsson och Linda Gunnarsson ingår i dansgruppen och har tränat intensivt varje onsdagseftermiddag i flera veckor. De har ännu inte sett dansen sättas ihop med sång och agerande, men sitter och tittar på repetitionerna i aulan.

– Det är kul att se det här, det kommer bli så maffigt! säger Linda Gunnarsson.

De båda berättar att de har lärt sig mycket genom att delta i musikalprojektet och dansen.

– Från början var vi stela som pinnar och visste inte vad vi skulle göra. Men nu har alla blivit mycket bättre, säger Linda Gunnarsson.

Ludvig Gustafsson och Linda Gunnarsson har tränat i flera veckor på sina danssteg.BILD: JESSICA UHLIN

Mer läsning

Annons