Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hembygdsfest i Snavlunda på söndag

Musik i näverlur, dragspelare, hantverk och veteranfordon. Lite av mycket som finns med när det hålls sommarfest i Snavlunda på söndag.

Annons
Dans på logen. Regnet ställde till det förra året så Norra Vätterbygdens folkdanslag fick ta ut stegen på logen. I år kan det väl bara bli bättre, så danserna kan ske i gröngräset.

Snavlunda hembygdsförening arrangerar varje år en hembygdsfest med sommar som förtecken. På söndag klockan 13 drar ett långt och innehållsrikt festprogram igång. Ett spännande inslag är förstås när Mona-Lisa Larsson ska blåsa i näverlur.

Dragspelsmusik blir det genom Ullanders och Norra Vätterns folkdanslag visar hur de rätta dansstegen ska tas. Men givetvis så kommer det att hända mycket annat också. Veteranfordonsutställningen har sin givna plats under festen.

Runt om på hembygdsgårdens stora vackra ytor kommer hantverkare att finnas för att visa och sälja sina produkter. Dessutom kan publiken ta del av hur en spånhyvel arbetar när den drivs av en råoljemotor. Bandvävning och nålbindning är andra inslag.

Arrangemanget saknar heller inte tävlingar. Tipspromenad, yxkastning och lotterier. Barnen kan kasta kottar eller prova ponnyridning. Loppis finns och föreningen visar dessutom sitt museala innehåll i de olika byggnaderna.

Avslutningen av dagen sker klockan 17 i kyrkan. Där blir det gudstjänst med Marieanne Mossklint och sång av Håkan Isacsson.

Mer läsning

Annons