Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälp från Sydnärke på väg till Italien

Privatpersoner och företag i Sydnärke har samlat in leksaker, hygienartiklar och kläder. I dag gick hjälpsändningen till jordbävningsoffren i Italien, däribland Laila Forsberg från Hjortkvarn.

Annons
>Till behövande. Michael Dybeck som kör för Närkefrakt lastar på tre lastpallar med leksaker, kläder och hygienartiklar som bland andra Rune Karlsson samlat in.

Rune Karlsson från Askersund har tillsammans med Lailas mamma Gunilla Forsberg i Hjortkvarn styrt med insamlingen av grejer som ska skickas till brorsdottern Laila och hennes dotter Isabelle.

De bor just nu i ett tältläger och kan inte återvända till sitt hem på grund av rasrisken. NA berättade om familjen för en vecka sedan.

På förmiddagen lastades tre lastpallar med förnödenheter i en lastbil. De kommer sedan att lastas om för att köras vidare söderut genom Europa. Både företag och privatpersoner har bidragit.

– Störst är behovet av hygienartiklar. Men barnen kan inte gå i skolan, så de är sysslolösa, och därför har vi fått förfrågan om vi inte kan skicka med spel, pussel och andra leksaker, berättar Rune Karlsson.

Transporten beräknas vara framme på fredag. Och den är efterlängtad, säger Laila Forsberg själv.

– Jag har berättat i lägret att det ska komma, och barnen är jätteglada, säger hon på telefon från Italien.

Det största problemet just nu är värmen. Det är outhärdligt att vistas i tälten, där det blir väldigt instängt. Rädslan för nya skalv finns hela tiden närvarande, berättar Laila. Regeringen har sagt att det kan komma, men ingen vet när.

– Man blir helt knäpp. Så fort man går in i en hus kollar man var det finns en väg ut. När man åker bil kollar man om husen rör sig, och tänker vart man skulle kunna åka om det kommer ett skalv.

Mer läsning

Annons