Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hösten kom till Askersund

Är det marknad ska det vara något sånär väder. Det var det inte i går, och då valde många att stanna hemma i stugvärmen.

Annons
Knallarna, far och son Ralph och Dan Wikenström från Kungälv hade fullt upp att tömma sin presenning med vatten så inte besökarna blev duschade.

Flera marknadsknallar som NA pratade med runt lunchtid på marknadsdagen uttalade en klar besvikelse över marknadsvädret, vilket medförde att det kom avsevärt färre med besökare.

– Det är dåligt som bara den. Både vårmarknaden och den här har regnat bort, sade försäljaren Ralph Wikenström från Kungälv, som också märkt att hela marknadssvängen säljer dåligt och tappar i omsättning.

– Men det är alltid så att det går upp och ner, påpekade han.

På förmiddagen regnade det från och till, men efter lunch tilltog det och blev ett mer konstant regn. Men det fanns ändock lite folk som hukade under knallarnas presenningar eller egna paraplyer.

En skillnad på gårdagens marknad var att den koncentrerats mer till torget. Det gjorde också att en del knallar flyttats om från tidigare platser.

– Det är lite svårare att hitta de försäljare man brukar handla av. Men samtidigt har det blivit lite mer samlat på det här viset, menade Karlskogaborna Sölve och Els-Marie Holgersson som tills sist hittade ”sin” gurkförsäljare.

Suktade efter godis gjorde syskonen Rut och Emanuel Jerlström från Mariedamm.
Sölve och Els-Marie Holgersson från Karlskoga brukar åka till Askersund på marknaderna i Askersund.

Mer läsning

Annons