Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellet satsar modernt

Tidigare har det inte varit nödvändigt att använda alla rum, men nu har trycket ökat. Därför renoverar nu Hotell Norra Vättern 25 rum – och bygger ut relaxavdelningen i samma veva.

Annons
Sjömotiv. Jörgen och Micke Jacobsson ser fram emot renoveringen av de 25 enkelrummen. Fotokonstnären Leif O Pehrsons verk finns redan att beskåda i matsalen, men efter renoveringen kommer hans foton med vatten- och båtmotiv att pryda ännu fler av hotellets väggar.

Det är 25 år sedan rummen renoverades senast, så det är på tiden. Bröderna Jörgen och Micke jacobsson har haft viljan att uppdatera rummen länge, men andra saker har fått gå före i prioriteringen.

– Det har varit mycket med segelbåtarna och fjällanläggningen de senaste åren, men nu satsar vi på hotellet och ser till att det lyfter, säger Jörgen.

Mycket färgTidigare i år rustades matsalen. Även det tiotal dubbelrum som gjordes om för två år sedan har fått bra kritik. Dessa rum har seglartema, men så blir det inte i de rum som nu ska göras.

– Det blir i stället väldigt modern och med mycket färg. Vitt och ek i minimalistisk stil är inte vår grej, konstaterar bröderna.

Lite vitt blir det dock, på de högblanka möblerna. Väggarna kommer däremot att stå för färgen med ränder i olika kulörer. Träinslagen i rummen kommer att vara i olivträ och golven blir svarta.

– Sedan har vi anlitat en fotokonstnär, Leif O Pehrson från Motala. Det blir två tavlor på varje rum med hans foton, berättar Jörgen.

– De har vattentema, mycket båtmotorer, så det blir väl den röda tråden på hotellet även om inte alla rum har seglartema fullt ut, säger Jörgen.

Klart i januariPå fredag åker den gamla inredningen ut och på lördagen startar renoveringen.

– Och den 10 januari måste det vara klart för då är vi fullbokade. Så vi har inget val, det bara måste vara ordning tills dess, säger Jörgen.

Efter enkelrummen står eventuellt ett par dubbelrum på tur. Men helt klart är i alla fall att det blir en utbyggnad på den relativt nya relaxavdelningen.

– Gästerna har övertalat oss om att det måste finnas vatten inne i relaxen, så det blir en glasutbyggnad mot vattnet där vi kommer att ha en pool, berättar Jörgen.

Mer läsning

Annons