Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hund bet polis i hand - lämnades till ägarna 

Hunden bet en annan hund så den började blöda, och bet sedan en polisman i handen. Hunden omhändertogs, men nu har ägarna fått tillbaka den eftersom brott inte kunnat styrkas.

Annons

Det var i torsdags som en polispatrull konfronterade en kvinna och hennes hund på Storgatan i Askersund. Det hade framkommit att kvinnans sambo misshandlade hunden när den inte lydde. Kvinnan uppgav också för polisen att hon inte klarade av att ta hand om hunden då den var för stark.

I väntan på beslut om polisen skulle omhänderta hunden band hon fast den vid ett träd. Den slet sig dock och kopplet gick av, och det var då som hunden bet en förbipasserande hund i nacken så att den började blöda. Sedan bet den en av poliserna i handen. Hunden transporterades därefter till polisstationen.

Har avslutats

En utredning angående brott mot lagen om tillsyn av hundar startades, men den har nu avslutats och ärendet är nedlagt, enligt beslut av förundersökningsledare.

– Det föranleder inte något mer åtgärd från vår sida. Hunden var ju kopplad vid händelsen så det var ingen bristande tillsyn. Det kan inträffa att kopplet går sönder, det är inte hundägarens ansvar, säger Bo Rosendahl, biträdande närpolischef i Sydnärke.

Hundägaren har fått tillbaka hunden, trots att det funnits uppgifter om att hunden misshandlats, och att man inte klarat av att ta hand om den.

– Men det har inte framkommit något mer om det, så därför har ägarna fått tillbaka hunden, säger Bo Rosendahl.

Mer läsning

Annons