Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husqvarna utökar lokalerna i Åsbro

Husqvarna ska utöka sina lokaler i Åsbro med 1 500 kvadratmeter. Planen är att börja bygga i februari 2015 och vara färdiga i oktober.

Annons

Husqvarnas lokaler ägs i dag av Askersunds Industrifastigheter AB, kommunens helägda industrifastighetsbolag.

– Det är också bolaget som kommer att stå för utbyggnaden som är budgeterad till cirka 14 miljoner kronor. Husqvarna hyr av oss, säger industrifastigheters vd Anders Gustafsson.

Utbyggnaden blir på cirka 1 500 kvadratmeter och kommer att rymma både lager och produktionslokaler. Den befintliga byggnaden är på cirka 2 200 kvadratmeter.

– Det är tack vare att vi ökat vår produktion som vi behöver bygga ut. Vi är lite trångbodda, säger Peter Zetterlind, platschef på Husqvarna i Åsbro.

I dag arbetar strax över 30 personer på Husqvarna Construction Products i Åsbro, som bland annat utvecklar väggsågar och vajersågar. Om det kan bli några fler arbetstillfällen är  svårt att svara på.

– Det blir inte så per automatik bara för att vi bygger ut. Vi utökar personalen när produktionen ökar, säger Peter Zetterlind.

Det var Per Eriksson (S) i rollen som ordförande för Industrifastigheter som berättade om utbyggnaden under måndagens fullmäktigemöte. På mötet hade det tidigare beslutats att kommunen ska skjuta till sex miljoner kronor till bolaget.

– De pengarna hade behövts ändå, sa Eriksson.

Mer läsning

Annons