Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyreshus kan rivas

Det kommunala bostadsbolaget Askersundsbostäder har försökt sälja tre hus i Olshammar. Styrelsen nobbade dock de anbud som kom in och nu finns risk att husen i stället rivs.

Annons
Fastigheterna på Parkvägen som hotas av rivning.

I slutet av maj 2009 tog Askersundsbostäders vd Anders Gustafsson upp frågan med styrelsen om vad man skulle göra av de tre husen på Parkvägen, som har en stor del tomma lägenheter. Den 1 juli skulle 11 av 18 lägenheter vara outhyrda. Styrelsen beslutade att försöka sälja fastigheten.

Tre mäklare tillfrågades, varav en var intresserad av objektet. 600 000 kronor krävdes i annonsen, och husen marknadsfördes med det fina läget vid Vättern, samt att bergvärme, som installerades så sent som 2005, ger en låg värmekostnad.

Enligt vad NA erfar så fanns det flera intressenter. Åtminstone en var intresserad av att köpa fastigheten för 600 000 kronor. Det berättar de borgerliga styrelsemedlemmarna Staffan Korsgren (FP) och Fredrik Ohlson (M) att de fick veta på det senaste styrelsesammanträdet. De anser båda att styrelsen skulle godkänt budet på 600 000 kronor.

Men det gjorde inte majoriteten. På mötet beslutades att inte sälja. I praktiken verkar det innebära att husen i stället rivs.

– Det är synd att riva när det finns folk som tror att de kan få människor att flytta dit, säger Staffan Korsgren.

Han förklarar att ärendet nu ska tas upp i kommunstyrelsen, och då utgår Staffan Korsgren från att de borgerliga ledamöterna, liksom han själv, kommer att sätta sig emot en rivning.

Enligt både Staffan Korsgren och Fredrik Ohlson skulle motiveringen från styrelsemajoriteten ha varit att man inte vill ha konkurrens.

NA kan inte kontrollera uppgifterna eftersom vd Anders Gustafsson har sekretessbelagt den delen av protokollet.

Stig Hesse (S), som är ordförande för Askersundsbostäder, vill inte ge någon som helst kommentar kring ärendet till NA. Han hänvisar till Anders Gustafsson. Denne betonar att det inte är helt klart vad som ska hända, men vill inte säga något om vad som är på gång.

Kommer husen att rivas?

– Det är efter den tesen vi arbetar, men det finns inget tidsperspektiv, säger Anders Gustafsson.

Jessica Uhlin

0583-71 19 22

[email protected]

Mer läsning

Annons