Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Idyllien” visas på Folkets hus

Dåtid och nutid i askersundsmiljöer och med askersundare som berättar. En kort beskrivning av filmen ”Idyllien” som snart visas i Folkets hus.

Annons

Lerbäcks hembygdsförening och föreningen Gamla Askersund har samarbetat för att göra verklighet av filmidén att skildra Askersund förr och nu.

– Det är den första filmen om Askersund av det här slaget, alltså med folk och miljöer från olika tidsepoker, berättar Leif ”Linus” Larsson.

Det är han och Alf Fransson som filmat nutidsinslagen. Alf har sedan redigerat ihop allt material.

De äldre inslagen i filmen har Leif fått av privatpersoner, och därefter har samma platser filmats i nutid. Dessutom har man gjort intervjuer med folk som jobbat på de olika platserna.

Lokalt, brett spektrum

För filmmusiken svarar Göran ”Freddy” Fredriksson, Lars-Erik Lauenstein och Bertil Lundqvist. Filmen, med ett lokalt brett spektrum, kommer att visas söndagen den 27 februari klockan 17.

I första delen består inslagen av bandy, makten, konsten, hembygden, slottet och kyrkan. I pausen fixar medlemmarna i Folkets hus-föreningen fika. Därefter följer del två med väg 49, musiken med bland annat Bertil Boo, Sagerska stugan samt servitrisen Maj-Britt Ferneborg.

Maj-Britt serverade under sin tid på hotellet de tre kungligheterna Gustav VI Adolf, prins Bertil och Sigvard Bernadotte.

– Den här filmen är säkert rolig och intressant för alla åldrar eftersom den även ger en nutidsbild, menar ”Linus” Larsson.

Mer läsning

Annons