Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Imponerande växtlighet i konstnärens trädgård

Varje sommar bjuder textilkonstnären Gudrun Gilbertsson in till visning av sin trädgård och ateljé i Gula huset vid Bro gård. Trädgården är planerad så att den ska blomma hela säsongen.

Annons
Textilkonstnären Gudrun Gilbertsson finner ett lugn i att påta i sin prunkande trädgård.bild: jessica uhlin

För sjunde året i rad öppnade Gudrun Gilbertsson sin trädgård för besökare i går. Hon har normalt sett bara sin permanenta utställning av vävar, med bland annat illustrerade dikter.

– Jag brukar säga att jag föredrar mångfald framför enfald. Det är hela tiden något som blommar, och häftiga färgkombinationer.

När snön smälter kommer den röda julrosen snart, och den vita julrosen blommar när snön lägger sig, berättar Gudrun Gilbertsson.

I trädgården finns en stor variation, med både blommande växter och nyttoväxter.

Att Gudrun Gilbertsson fortsätter att bjuda in till ”I konstnärens trädgård” år efter år beror på att hon får ut så mycket själv av det.

– Det kommer så många roliga människor, som kommer för att se något annat än vävarna, säger hon.

En grupp besökare sitter och tar igen sig med fika i rosenkoppar. De är imponerade över den vackra trädgården.

– Allt stämmer så bra. Växtligheten runt om, och så kan man gå runt i ateljén och läsa dikter som man känner igen och titta på vävarna. Och så kaffet i rosenkoppar, det stämmer verkligen in här, säger Maud Andersson, som tillsammans med maken har ett halvtidshus i trakten. De brukar ta med sina gäster just till Gula huset, och har så gjort även den här gången.

Mer läsning

Annons