Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inflyttad cirkus fyllde Folkets hus

Även om det regnar är cirkus och teater för barn populärt. Folkets hus i Askersund och Åmmeberg arrangerar för andra sommaren gratisföreställningar och i går intog Cirkus Saga scenen på Folkets hus i Askersund.

Annons
Världens starkaste man laddar för ett lyft när Cirkus Saga framförde sin föreställning på Folkets hus i Askersund.

Akrobatik med en rejäl dos humor. Det var vad Cirkus Saga bjöd på med sin föreställning ”Upp med fötterna”. Planen var egentligen att det skulle ha blivit akrobatik på Hamntorget, men det satte vädret stopp för.

Det avskräckte dock inte sommarlediga barn och föräldrar, som nästan fyllde salongen till sista plats. Och de båda Folkets hus-föreningarnas arrangemang har blivit populära.

– Vi började förra sommaren och hade tre föreställningar då med över 400 besökare totalt. Det är många som kommer från dagis, men också en hel del turister som har sett våra affischer, säger Kent Larsson, från Folkets hus Åmmeberg.

Medarrangör är även Askersunds kommun och den 11 augusti arrangeras nästa barnteater av föreningarna, Ankensteins monster, som ska spelas i hamnen om vädret tillåter. Och Kent Larsson tror att de gratis sommarföreställningarna är här för att stanna.

– Absolut, vi vill ju bidra till att skapa en teateranda här i kommunen, säger Kent Larsson.

Mer läsning

Annons