Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen park på Parkvägen

Det ser förfärligt ut på området där Askersundsbostäders hyreshus på Parkvägen en gång låg. Boende i området undrar var den utlovade parken är.

Annons
Djungel. Olle Gröning tycker det ser riktigt illa ut på området längs Parkvägen där hyreshusen tidigare låg.

I november förra året startade rivningen av de tre hyreshusen på Parkvägen i Olshammar, och sedan dess har ytan gapat tom. Men under sommaren har ogräset fått härja fritt, och nu är området helt igenvuxet. Olle Gröning, som bor i ett hus i närheten, är upprörd.

– Det ser för jäkligt ut, tycker han.

Löfte om park

Olle Gröning har hört Per Eriksson, kommunalrådet, utlova en park och tycker att det hade naturligtvis varit trevligt, men huvudsaken är att det röjs upp.

– Vi kräver inte att det ska vara någon botanisk trädgård, men de kunde åtminstone göra en gräsmatta så som man har gjort vid Långa vägen, menar Olle Gröning.

Ska slås nästa vecka

Och han blir antagligen bönhörd inom kort. Anders Gustafsson, vd på Askersundsbostäder, meddelar att bolagets personal kommer till Olshammar nästa vecka för att slå växtligheten. Under sommaren sådde man gräs, för att det på sikt ska bli en jämn gräsmatta.

– Det blir alltid så när man sår gräs att det tar ett tag innan det etablerar sig, och ogräset växer snabbare. Men till nästa år ska det gå att klippa med en vanlig klippare, och då kommer vi att sköta om det precis som de andra gräsytorna vi har där, säger Anders Gustafsson.

Det kommer dock fortfarande att vara en grusplan mitt på området. Det krävs eftersom det fortfarande finns folk som använder garagen som ligger i kanten.

Inget löfte om park

Någon park vill inte Anders Gustafsson kännas vid att man utlovat.

Per Eriksson erkänner att han möjligtvis har uttryckt sig lite otydligt i diskussioner med Olshammars utvecklingsgrupp, så att det kunnat uppfattats som att han lovat en park. Men eftersom marken ägs av Askersundsbostäder har inte kommunen någon ambition att göra något åt den. Om det blir en skött gräsyta är det gott nog, tycker Per Eriksson.

Mer läsning

Annons