Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspiration med odling och mat

I helgen var det start för studiecirkeln ”I klimatpiloternas fotspår”. På programmet stod odlingsföreläsning under lördagen och plantbytardag på söndagen.

Annons
Eva Sääv var nöjd med den genomförda inspirationshelgen.

Tack vare Leaderbidrag, och ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen och studiefrämjandet, bjöds det på en inspirationshelg i Askersund med temat miljö och klimat.

Med anledning av våren så handlade det mycket om odling och under lördagen inledde Maja Söderberg studiecirkeln ”I klimatpiloternas fotspår” med en föreläsning där hon gav tips och råd.

– Det var väldigt uppskattat. Och det var extra roligt att det var blandad ålder på besökarna. Det visar att det finns ett stort miljöintresse även hos de yngre, säger projektledaren Eva Sääv.

Utbyte av erfarenheterUnder gårdagen följde man upp med en plantbytardag på hembygdsgården. Där gick det att både byta och sälja plantor, och deltagarna tog även chansen att utbyta kunskaper och erfarenheter med varandra.

Meningen var att det även skulle ha blivit hemkunskap på Sjöängsskolan, men det tvingades arrangörerna ställa in.

– Vi fick tyvärr inte in tillräckligt många anmälningar. När det är så här fint väder vill ju folk vara ute och inte stå inomhus och laga mat, säger Eva Sääv.

Fler klimathelger i höstPå det hela taget så var starten av studiecirkeln lyckad, och redan nu finns det planer på fler klimathelger under hösten.

– Vi kommer bland annat att hålla i kurser om energi-

besparing, komposte-

ring samt hus och hem. Det tror jag kommer att locka många besökare, säger Sääv, som personligen tycker att helgens studiecirkel var extra rolig.

– Jag är ju väldigt intresserad av mat och odling så det här passade mig bra.

Mer läsning

Annons