Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspirationskväll vid församling

Klockan 18 på torsdag har Lerbäck och Snavlunda församlingar bjudit in till en inspirationskväll. Efter en mångårig problematik med mycket personal som slutat vill man nu blicka framåt.

Annons
Vi har fortsatt en rörig situation, det här kommer att ta tid Kyrkoherde Sven Hagberg.

Bakgrunden är den turbulens som varit där fyra kyrkoherdar slutat de senaste sju åren och även annan personal inom kyrkan sökt sig bort.

I januari fick kyrkoherde Sven Hagberg uppgiften att reda ut problemen. Han har sedan dess intervjuat upp emot 70 personer.

- Det finns inget enkelt svar på vad som är felet. Det är många olika saker. Och vi har fortsatt en rörig situation. Det här kommer att ta sin tid, säger Sven Hagberg.

Under kvällens inspirationsmöte vill man dock blicka framåt istället för bakåt.

- Först ska vi sjunga psalmer ihop med våra körsångare, för att bli glada.

- Sen ska vi dela in oss i diskussionsgrupper och fokusera på vad som är bra och vad som kan bli bättre. Jag vet flera som sagt de ska komma och jag hoppas att kvällen ska ge oss en bra grund inför fortsättningen.

Församlingen vill fortsätta på egna ben, och inte gå upp i Askersunds eller Hammars församling. I slutet av månaden sammanträder kyrkorådet. Det mest troliga beslutet då enligt Sven Hagberg är att det annonseras efter en ny kyrkoherde.

- Själv är jag för gammal för att fortsätta.

Mer läsning

Annons