Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intäkterna ska gå till aktiviteter

Hälften av intäkterna från återbruket ”Bumerangen” ska gå till aktiviteter för de som deltar i Askersunds kommuns dagliga verksamhet enligt LSS. Planer finns även att ”Bumerangen” ska hålla öppet fler dagar i veckan.

Annons

Askersund. I november 2012 öppnade återbruket ”Bumerangen” i Askersund. Under 2013 såldes det saker för totalt 70 360 kronor. Tekniska förvaltningen stod för driftskostnaderna och underhållet av byggnaden. Socialförvaltningen hade under förra året kostnader för till exempel arbetskläder och fordon vid transport av möbler.

Under 2013 arbetade det två personal och deltagare från kommunens dagliga verksamhet enligt LSS (Lagen om stöd och service) på återbruket ”Bumerangen”. Socialförvaltningen och Tekniska förvaltningen föreslår tillsammans att de två förvaltningarna ska dela lika på intäkterna från och med den 1 januari 2014.

Socialnämnden beslutade tidigare i veckan enligt förslaget att dela lika på intäkterna från ”Bumerangen”. Socialförvaltningens del av intäkterna kommer att sättas in på ett konto.

– Pengarna går till alla som arbetar inom den dagliga verksamheten, till gemensamma aktiviteter, säger Siv Ahlstrand, (S), ordförande i socialnämnden.

Tekniska förvaltningens del av intäkterna föreslås gå till driften av återvinningscentralen.

Enligt Siv Ahlstrand finns det även planer på att ”Bumerangen”, som i dag håller öppet en dag i veckan, ska hålla öppet fler dagar i veckan.

Mer läsning

Annons