Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubelshow underhöll med extra allt

Dansband, schlager, rock, spex och Bollywood. Askersunds manskörs Jubelshow har allt man kan önska.

Annons

I går var det äntligen dags för Askersunds manskör att få välkomna publiken till årets Jubelshow i Närlundahallen. Drygt 1 000 biljetter hade sålts till de två föreställningarna. Kören inledde maffigt med ”Let us entertain you”. Och underhöll oss, det var precis vad manskören gjorde, i en bladning av stilar, gammalt och nytt.

En tradition är att framföra årets vinnarbidrag i Melodifestivalen. Sanna Nielsens ”Undo” var en utmaning, men med publikens hjälp som viftade med ballonger på äkta Melodifestivalsvis, klarade kören låten galant. Publiken fick delta flera gånger under showen. Inte minst när alla fick lära sig Bollywood-dans under ledning av Josefin Wikström.

Årets gästartister var Charlotte Perrelli och Eva Eastwood. Perrelli bjöd bland annat på sin mäktiga låt ”Hero” och Monica Zetterlunds ”Gröna små äpplen”. Eva Eastwood fick stort jubel när hon framförde låten ”Allting om Kjell” och tillägnade låten Kjell i kören.

Ett nytt inslag var dansbandsmusik som kören framförde i färgglada, blanka skjortor. Just blandningen i showen verkar vara ett koncept som publiken gillar.

– Det är jättetrevligt. Det är helheten som gör det. Man får lite av allt, sa Sylvia Ahl och Gunnel Andersson.

Lokalartist. Eva Eastwood var årets gästartist med lokal anknytning. Hon sjöng bland annat låtarna ”Vårt liv i repris” och ”Lyckost”. Stort jubel fick hon för sin ”Allting om Kjell” som hon tillägnade Kjell i kören.
Kaffestund. De olika stämmorna i kören framförde varsitt eget nummer. Andrabasarna sjunger om att de vill ha kvinnor efter kaffet.
Paus. Sylvia Ahl från Lerbäck och Gunnel Andersson från Hasselfors gillar variationen i Jubelshowen.
Avklätt. Andratenorerna var alla klädda som ”Sofior” när de sjöng ”När Sofia dansar gogo” i sitt nummer. Efter hand blev det mer lättklätt, som framkallade stora applåder från publiken.
Stämning. Charlotte Perrelli trollband publiken bland annat med hennes ”Hero”.
Nytt inslag. Manskören framförde flera dansbandslåtar. Flera gånger under kvällen hade de också hjälp av dansare.
Publiken fick vara med och lära sig Bollywood-dans.
Gästartist. Show. Charlotte Perrelli gästade Askersunds manskörs Jubelshow, bland annat med sin vinnarlåt
Örjan Samuelsson hälsade publiken välkomna i entrén till Närlundahallen.

Mer läsning

Annons