Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kårbergarna gick man ur huse

Många mindre orter har sitt eget motionslopp, eller ska vi kalla det röra på sig aktivitet. I går var det premiär för Kårberg att sälla sig till den skaran när Kvartersloppet anordnades för första gången.

Annons
Historisk bild. Starten har gått i tidernas första arrangemang av Kvartersloppet i Kårberg.

Det är skillnad på stad och land när det gäller ett kvarters omfång. I stan är det ett fåtal 100 meter att ta sig runt, medan det i Kårberg handlade om sju kilometer. Slutsatsen av det måste väl bli att folket i Kårberg har avsevärt bättre flås än de som lever i en citykärna.

Har legat och grott

Idén om en egen motionsaktivitet, med innehåll av mycken natur och kultur, har legat och grott i kulturföreningens ordförande Solveig Karlssons tankar under flera år.

– Det är självklart att vi ska ha ett lopp i Kårberg. Vi har jättefin natur och det är bra för folkhälsan om vi rör på oss, förklarade hon i går när Kårbergsborna började samlas utanför kulturhuset där starten skulle gå.

Arrangemanget blev en stor succé med ett 50-tal deltagare. Några killar sprang, andra gick med stavar, barnvagn eller hund, några åkte vagn efter en liten ponny och ytterligare ett par tog cykeln runt den sju kilomer långa sträckan.

Naturupplevelse

Vad som blev den allra största behållningen är svårt att säga, men sträckan måste i alla fall ha varit en fullträff som ren naturupplevelse.

Utmed grusvägen fanns dessutom tre stationer för en liten pustpaus.

På en av dem, vid gården Krigstorp, underhöll Hans-Eric Hägg med en del Elvislåtar. Uppe vid ”Stinas” trollade Kenneth Ivarsson, och i anslutning till den sista stationen var det bollkastning som gällde. Vätskan bestod av saft och till det fick de tappra motionärerna en mugg med äppelbitar blandade med russin.

Väl vid målet erbjöds korv, dricka och kaffe. Alla deltagare fick förstås, som i alla lopp, ett eget diplom att rama in på väggen.

Mer läsning

Annons