Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kickoff för Queen Alice

Dramatiseringen av Alice i Underlandet med Queens musik ”drabbar” Sydnärke i maj. Repetitionerna startade med ett stort kickoff läger i Sjöängsskolan i helgen.

Annons
Trumslagarpojkar. Julius Andersson, Phlip Myrtorp och Linus Österberg.

Ungefär 300 deltagare från 10 år och uppåt från musikskolorna i Askersund, Kumla och Hallsberg kommer att stå på scenen i Sydnärkehallen i Hallsberg den 5-6 maj. Föreställningen ”Queen Alice” är en modifierad dramatisering av Alice i Underlandet med rockgruppen Queens musik. Dessutom kommer sångaren Magnus Bäcklund att medverka.

– Det här är för att kunna erbjuda våra elever något lite större, säger Jennie Åbrink, rektor på Norra Vätterns Musikskola i Askersund.

– Queen har gjort väldigt bra låtar och är fantastiska musiker, säger dirigenten Janne Lundqvist från Kulturskolan i Kumla.

Det övades rejält under lördagen i Askersund. I Sjöängskolans matsal satt symfoniorkestern med både yngre och äldre elever. Orkestern kommer att förstärkas med bland annat 22 pianon, gitarrer, saxofoner och en rockgrupp. Ett notmaterial har cirkulerat sedan i julas men i helgen samlades alla för första gången.

– Arrangemangen är gjorda av Staffan Sjösvärd som jobbar på kulturskolan i Örebro och vi har gjort förenklade spelstämmor för de yngre eleverna, berättar Jennie Åbrink.

I olika lektionssalar pågick övning i piano, trummor, träblås med mera. Under föreställningen i maj kommer förutom ett par hundra musiker närmare ett hundratal dramaelever och sånga

22 pianon spelar samtidigt.
Samuel Eklund, altasaxofon, och mormor Lillemor Ohlsson, klarinett, spelar i samma orkester.
Närmast kameran: Mattias Henriksson, Oskar Svärd, Fredrika Cork, Johanna Lanngren och Gustaf Olofsson.
Janne Lundqvist dirigerar den stora Queenorkestern i Sjöängsskolans matsal.
Alice Östensson, 10 år, får hjälp med pianostämman av Jennie Åbrink, rektor på Norra Vätterns musikskola.

Mer läsning

Annons