Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KKC växer fram med buller och bång

Under veckan kommer bygget av Sjöängen (KKC) komma att låta tala om sig lite extra mycket.

Annons

Arbetet med bottenvåningen pågår och den här veckan påbörjas även monteringen av byggnadens stomme, som består av stålbalkar och bjälklag i betong.

En del av arbetet kommer att förläggas till kvällstid och lördags förmiddagar vilket kan innebära viss störning i form av buller och tung trafik runt byggarbetsplatsen. Vi ber om överseende med eventuella olägenheter som kan uppstå i samband med detta.

"Vi försöker planera arbetet så att så lite störningar som möjligt skall ske på kvällstid och helger. Arbetet med stommen beräknas pågå i ett par månader, och vi har förlagt viss arbetstid till kvällar och helger för att följa den uppsatta tidsplanen" säger projektledaren Jan Öholm i ett pressmeddelande.

Sjöängen planeras invigas lagom till skolstarten 2016. Här kommer kultur, skola och föreningsverksamhet samverka i de nya lokalerna på ca 12 000 kvm. Upp till 500 skolelever och mellan 80 och 90 anställda kommer att ha sin arbetsplats här. Byggnaden kommer även att omfatta en konsthall och en multisal för musik, teater, dans, bio och föreläsningar med plats för upp till 500 personer.

Mer läsning

Annons