Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kläder till välgörenhet

Ut med det gamla och in med det nya. Och ännu bättre är det förstås om det gamla går till välgörande ändamål. I går var det stora garderobsrensningsdagen. EFS-kyrkan och Askersund i centrum samlade in minst 25 kubikmeter kläder.

Annons
Mottagning. Bo Appelgren tar emot kassar med kläder från Marita Andersson, Elin Andersson och Maja Åhlin. Skönt att få rensa, tycker de.

Garderobsrensningsdagen har blivit en fin tradition i Askersund. Sedan flera år samlar EFS-kyrkan in kläder och skor. Det körs med hjälp av en kristen välgörenhetsorganisation till Östeuropa, där det kommer behövande till del. Askersund i centrum har hakat på tåget och gör en aktivitet av det hela, som går ut på att de som lämnar in kläder får kuponger med rabatterbjudanden som gäller i centrumbutikerna.

Och under insamlingen i Torgparken i går strömmade folk till med sina påsar, säckar och lådor. Mottagarna fyllde skåpbilarna, och körde upp till containern vid EFS-kyrkan. Pastor Lasse Skogsén och centrumledare Sabina Karlsson sken i kapp med solen.

– Folk tycker att det är fantastiskt att det finns någonstans att bli av med kläderna, för en del vill inte lägga i en container. Nu vet de att det kommer fram, eftersom vi känner dem som åker dit och lämnar, säger Lasse Skogsén.

Marita Andersson, Elin Andersson och Maja Åhlin kom med sex kassar.

– Det är jättebra. Man får en skjuts att bli av med grejerna. Jag har så svårt att slänga saker som det inte är något fel på, nu vet jag att det kommer till nytta någon annanstans, säger Marita.

Om det blir någon ny våroutfit för kupongerna vet hon inte, men det är trevligt ändå att få ett tillfälle att gå i affärerna i Askersund och strosa.

Angelina Gjoklaj, Sofie Cunei och Gunnel Cunei kom med totalt 13 kassar. Jättetungt, enligt Angelina.

– Jag har inte lämnat in här förut, jag har inte vetat om det. Hade jag gjort det så hade det kanske inte legat kvar så mycket kläder hemma, säger Sofie Cunei.

Skönt att få utrensat, tycker mamma Gunnel.

– Jag röjer hellre än köper nytt, säger hon.

Fyller på. Bo Appelgren, Ingvar Björk och Leif Hedberg lastade in klädmängderna i bilarna.
Välgörenhetsprojekt. Bo Appelgren är aktiv i EFS-kyrkan och vill engagera sig mer i klädinsamlingen framöver.

Mer läsning

Annons