Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för byggskiss av kvarteret Verkstaden

Styrelsen i Askersunds kommunfastigheter beslutade i veckan att byggföretaget Peab ska få göra en förstudie för hur kvarteret Verkstaden i Askersund ska se ut.

Annons
Verkstaden. Här i kvarteret Verkstaden ska det byggas bostäder. Peab har fått i uppgift att göra en förstudie på hur det kan se ut. Foto: Göran Kempe

Arbetet med att få till bostäder i kvarteret Verkstaden, vid västra Strandparken, pågår för fullt. Askersunds kommunfastigheter AB skickade tidigare ut förfrågningar om anbud till 20 intressenter. Styrelsen valde sedan att titta på tre av dem.

– Vi har valt ut Peab som har fått en förstudietid på fyra månader. Därefter tar styrelsen i Askersunds kommunfastigheter beslut, säger Madeleine Andersson, kommunfastigheters vd.

Enligt Madeleine Andersson var anledningen till att Peab fick förstudietiden att de vill göra en helhetslösning för kvarteret. Det är ett stort intresse från allmänheten att bo i kvarteret, berättar Madeleine Andersson.

– Det är 100 personer som har anmält att de är intresserade av att bo i västra Strandparken. Vi har även skickat ut en enkät till alla när de skickade sin intresseanmälan, säger Madeleine Andersson.

I enkäten fick de intresserade fylla i och ge förslag på vad de efterfrågar hos bostäderna.

– Underlaget från enkäten sänder vi över till byggföretaget, säger Madeleine Andersson.

Mer läsning

Annons