Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubb får nya medlemmar

Öppet hus är helt klart en giv som går hem i ”bridgetokiga” Askersund.

Annons
Roland Karlsson och Bengt Friberg, styrelsemedlemmar i Askersunds bridgeklubb Singelton.

Under två lördagar, den 17 och 24 januari, höll bridgeklubben Singelton öppet hus i sina lokaler på Borgmästargatan.

– Det kom sammanlagt tjugo verkligt intresserade och nu ska vi starta en nybörjarkurs den 11 februari, säger Bengt Friberg, informationsansvarig i klubben.

Han på påpekar också att det inte är försent att anmäla sig till de 12 utbildningstillfällena. Anmälningstiden går ut den 4 februari.

– Nu har vi ett tiotal anmälda.Bengt tycker att det är ett väldigt bra resultat i ”lilla Askersund” som med 90-talet medlemmar har länets näst största bridgeklubb, efter Örebro.

Klubben kommer även i år att satsa på sportlovsbridge under vecka 8, både måndag och onsdag. Förra året knöt man fyra gymnasieungdomar till sig som spelar reguljärt en till två gånger i veckan.

– Så nu hoppas vi att få även högstadieeleverna med, säger Bengt.

Tack vare det aktiva rekryteringsarbetet får klubben fler medlemmar vilket i sin tur föder tankar på utökad speltid i lokalen.

– Spelkvällar är måndagar och torsdagar och en normal spelkväll är vi 30 spelare som är i gång. Men vi har en diskussion om att ha även en eftermiddagsbridge någon dag.

Vad är det som fascinerar i spelet?

– Det är ständigt nya kort så två spel är aldrig lika. Man kan utvecklas hela tiden med budgivning och spelföring. Även i försvarsspelet finns det mycket att lära. Sedan har vi ett handikappsystem som gör att nybörjare också kan vinna.

Mer läsning

Annons