Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal chef polisanmäler hot

Tekniske chefen Kjell Hedenström har polisanmält att han utsatts för verbalt hot. I slutet av mars sänktes dessutom hans båt, och även den händelsen kan ha ett samband med hans jobb som tjänsteman i kommunen, tror han.

Annons
Kjell Hedenströms båt sänktes i mars i år.

Polisen har inlett en förundersökning gällande omständigheterna då tekniske chefen Kjell Hedenströms båt sjönk vid Borgmästareholmen.

Det var den 30 mars som Hedenströms båt oförklarligt tagit in vatten och sjunkit när den låg förtöjd och inhöljd av is vid Borgmästareholmen.

Större delen av båtens kabyss, salong och kojplatser var vattenfyllda vilket innebar stora skador.

Inbrott och skadegörelse

Det kunde även konstateras att båten varit utsatt för inbrott innan den sjönk, och nu står det även klart att inbrott gjorts efter den händelsen.

Polisen har gjort en teknisk undersökning och en del föremål har skickats på analys. Dessa svar är inte klara än.

– Jag är övertygad om att någon varit inne och plockat bort ventilen till kylvattenintaget i syfte att få in vatten i båten, säger Kjell Hedenström.

Även efter den händelsen har båten varit utsatt för stölder och skadegörelse.

Eldsläckare tömd

Bland annat stals arbetsverktyg som ett reparationsföretag hade i båten för att kunna arbeta med vattenläckan. Dessutom har någon varit ombord och tömt en pulverbrandsläckare inne i båten.

– I och med att båten legat där i fred i fyra år så känner jag att det här har ett samband med min tjänsteutövning, säger Hedenström.

Har du utsatts för hot?

– Jag har gjort en anmälan till polisen om indirekta hot där man nämnt att ta hjälp av Bandidos, och gett uttryck för att ”huvuden ska rulla”, förklarar Kjell Hedenström.

Är du rädd i dag?

– Möjligtvis å mina medarbetares vägnar. Jag är inte så mottaglig själv.

Det har under våren förekommit en rad tvister kring olika beslut i förvaltningen, men Hedenström menar att han även fått klä skott för politiska beslut tagna i tekniska nämnden.

Mer läsning

Annons