Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet vill inte släcka på landet

Kommunalrådet Per Eriksson ratar tekniska förvaltningens förslag till ny belysningspolicy.
– Det som vi i politiken kommer att fatta beslut om är något helt annat än det här förslaget, säger han.

Annons

Ett förslag till ny gatubelysningspolicy har gått ut till byaråden på remiss, och till svar fick kommunen idel kritik, oro och alternativa idéer. På nätet har debattvågorna gått höga, vilket du kan se här intill.

Gustaf Svensson, vd för Skyllbergs bruk har begärt att kommunens representanter ska delta i ett allmänt möte, där allmänheten får lufta sina åsikter och ställa sina frågor.

Per Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande, tycker att det är ett bra förslag. Ett möte kommer troligen att bli av i början på februari.

– Det är alltid bra att få höra vad folk har för synpunkter. Att lyssna på vad kommuninvånarna tycker är jätteviktigt, säger han.

Även om remisstiden formellt är avslutad finns möjlighet att ta in fler åsikter.

Per Eriksson betonar att den handling som gått ut till byaråden är ett tjänstemannaförslag, och att det ska bearbetas innan man är beredd att ta ett politiskt beslut i frågan. Han avslöjar för NA att han inte tycker att det är ett särskilt bra förslag som tagits fram.

– Man har ritat cirklar och fyrkanter utifrån var människor bor, men det kanske inte är där som folk rör sig.

– Den ekonomiska konsekvensen man får ta av det är ju då att man får släcka någon annanstans, och då kanske det blir mer i centralorten i stället för på landsbygden.

Mer läsning

Annons