Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunanställda blir allt sjukare

Sjukfrånvaron har ökat bland de anställda i de fem Sydnärkekommunerna under de två senaste åren. Fler kvinnor än män sjukskriver sig. Högst är sjukfrånvaron bland personer över 50 år.

Annons
Efter 17 år inom barnomsorgen blev Kumlabon Annelie Frisk Andersson så sjuk att hon tvingades till en två år lång sjukskrivning. Men nu är hon tillbaka på ett nytt jobb.Foto: Samuel Borg

Flest sjukrivna finns i Hallsberg. 2014 hade kommunen en sjukfrånvaro på 7,86 procent. Mer än dubbelt så många kvinnor som män är sjukskrivna. Under året ska sjuktalen analyseras noggrant, uppger Maria Neander Karebo, som är personalchef i Hallsberg. I Lekeberg låg den totala sjukfrånvaron relativt stabilt, med några upp- och nedgångar i flera år, innan den började öka under 2013.

Utvecklingen går längre tillbaka i Kumla, där sjukfrånvaron har ökat sedan 2011.

– Man kan fundera över varför. En förklaring kan vara de förändringar som gjorts i lagen, i Försäkringskassans regler. Rehabiliteringskedjan har blivit snabbare, säger Malin Holm, Kumla kommuns personalchef.

Hela 40 procent av sjukskrivningarna är orsakade av stress, enligt Malin Holm. Det är den vanligaste orsaken till att medarbetare inte klarar av att jobba. Ett sätt att angripa problemet är kurser i stresshantering, som kommunen anordnar två gånger per år. Kurser som brukar vara välfyllda, menar Holm:

– Vi har haft kurserna länge. Tanken är att de ska vara förebyggande, att vi ska fånga upp personer innan de sjukskriver sig, säger hon.

Flest sjukskrivna finns fortfarande hos de anställda inom Kumlas socialförvaltning, även om siffran gått ned något. Sjukfrånvaron har börjat öka bland de som jobbar i skolan och barnomsorgen.

– Vi kan inte bara stirra på det sjuka, utan även fråga oss hur vi kan jobba hälsofrämjande. Vi fokuserar till exempel på att cheferna ska ha arbetsmiljöutbildning. I vissa organisationer har cheferna svårt att vara nära sina medarbetare, säger Malin Holm, som menar att det förebyggande hälsoarbetet går hand i hand med hur organisationen på arbetsplatserna är uppbyggd.

Läs mer i tisdagens NA.

Mer läsning

Annons