Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen överväger tvångsförvaltning

Kommunen överväger att gå in och begära tvångsförvaltning av ett antal hyreslägenheter i Rönnestorp. Hyresvärden har inte betalat elräkningen på hela året, och leverantören Skyllbergs bruk var beredd att stänga av värme och varmvatten under fredagen.

Annons
Missnöjd. Trots att Sandra Johansson trivs bra i sin lägenhet i Rönnestorp vill hon inte bo kvar på grund av de många problemen med hyresvärden.BILD: JESSICA UHLIN

I torsdags fick hyresgästerna ett brev från Skyllbergs bruk om att de ämnade stänga av elen till den anläggning som försörjer lägenheterna med värme och varmvatten under fredagseftermiddagen. Anledningen var att hyresvärden inte betalt elräkningen på hela året och skulden var uppe i runt 190 000 kronor.

– Vi kan inte fortsätta att leverera på krita hur länge som helst. Vi har hotat med avstängning sedan i augusti, säger Gustaf Svensson, vd för Skyllbergs bruk.

Hyresgäster som NA pratat med vittnar om en dålig relation med hyresvärden. Han bor på annan ort, är svår att få tag på och verkar rent ut sagt strunta i sina hyresgäster i Rönnestorp.

Under fredagen kontaktade kommunen Skyllbergs bruk för att lösa det akuta problemet för kommuninvånarna, som hamnat i den besvärliga situationen. Kommunchef Madeleine Andersson gav en garanti för att bolaget skulle få betalt för elen om de fortsatte att leverera över helgen och de närmsta dagarna. Under måndagen kommer diskussionerna att fortsätta om hur man ska hantera ärendet.

– Det lutar åt att vi kommer att begära tvångsförvaltning av fastigheterna. Vi får jobba ihop med Askersundsbostäder för att kunna erbjuda andra lägenheter åt de boende, säger Madeleine Andersson.

Läs mer i lördagens Nerikes Allehanda.

Mer läsning

Annons