Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vill omförhandla köpkontrakt

Företaget Vissboda of Sweden vill köpa mark av kommunen för att bygga 30 nya hus nordväst om Tisaren i Åsbro. Kommunstyrelsen har dock skickat tillbaka ärendet till tekniska nämnden för omförhandling.

Annons

Marken som Vissboda of Sweden vill köpa är 50 000 kvadratmeter stor och priset är satt till 15 kronor per kvadratmeter, totalt 750 000.

Köpekontrakt– Den summan såg vi ingen anledning att vända oss emot. Däremot är det andra saker i förslaget till köpekontrakt som vi vill ändra på, säger kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (s).

Det handlar bland annat om att tydliggöra att marken ska användas till permanenta bostäder.

– Dessutom vill vi även ha förtydliganden när det gäller energiförbrukning per kvadratmeter och sopsortering, samt krav när byggstarten ska ske, säger Per Eriksson.

Reglera så mycket som möjligtEnligt honom är det viktigt för kommunen att reglera så mycket som möjligt av den här typen av frågor just i köpekontraktet.

– Det är i köpehandlingen vi kan reglera sådant här, i detaljplanen får man inte ha med allt. Det här är ett jättestort projekt, så det är viktigt att det blir rätt från början, säger Per Eriksson.

Mer läsning

Annons