Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommuninvånare får svara på enkät

Askersundarna ska få chansen att säga vad de tycker om sin kommun och den kommunala verksamheten i en stor enkätundersökning. Till hösten skickas den ut till 500 kommuninvånare.

Annons

Det är ett nytt grepp som kommunledningen nu tar för att få reda på vad folk verkligen tycker och tänker, berättar Per Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi har aldrig orkat med att genomföra det här förut. Vi har bara haft små enkäter till skolbarn eller i äldreomsorgen. Det är SCB som håller i det, så vi kommer sedan att kunna jämföra oss med både små och stora kommuner, säger han.

Kostar 45 000

Frågorna kommer att handla om exempelvis boendemiljöer och den kommunala verksamheten i stort. Grundfrågorna kan inte Askersunds kommun påverka själva, eftersom det ska vara samma frågor till alla kommuner.

Det finns möjlighet att köpa till egna frågor, men det kommer man troligen inte att göra.

Själva undersökningen kostar ändå 45 000 kronor.

– Tanken är att det här ska bli en årligen återkommande undersökning. Det är intressant att jämföra oss med andra kommuner, men ännu mer intressant att se hur vi utvecklas över tid, om vi blir bättre eller sämre, säger Per Eriksson.

Beslutet om att genomföra enkäten är inte formellt fattat ännu. Ärendet ska upp på kommunstyrelsens nästa sammanträde.

Mer läsning

Annons